Diervriendelijk

Waar we nu aan werken:
Een plek voor de vogels
In januari 2020 hebben we, naast onze vogelhuisjes in de gevel, ook vogelhuisjes met alle kinderen van de school gemaakt. Deze hangen nu aan de achterzijde van het kindcentrum (boven de ingang van de sporthal).

(Komt u ook onze vogels bewonderen vanaf het schoolplein?)

Red de bij!
In juni werken we met het lespakket van KRO-NCRV.
De bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Maar de bij wordt bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn. Vandaar gaan we wilde bloemen zaaien op en om het schoolplein.

Geschenk van de Week van de Lentekriebels
In maart was de Week van de Lentekriebels (een week lang les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit). I.v.m. het coronavirus is dit niet doorgegaan, maar hebben we wel van de gemeente een Amelanchier (krentenboompje) gekregen. Deze hebben we, dankzij het meedenken van een juiste plek van de kinderen, een plekje op ons nieuwe schoolplein gegeven. De Amelanchier staat in april-mei in bloei. Na de bloei worden zwartblauwe eetbare besjes gevormd (de krenten). Deze besjes worden graag door vogels gegeten. In het najaar hopen we van de prachtige oranjerode herfstkleur te genieten.

Ideeën zijn van harte welkom!
Deel deze met willemijn.deheer@spoutrecht.nl