Week van het respect

In de weken van 7 (school vanaf 14) september tot 9 (school tot 16) oktober werken wij op het kindcentrum aan het thema respect.

Deze weken willen we gaan starten om met elkaar dit actuele onderwerp aan de kinderen aan te bieden. We willen met de kinderen over dit onderwerp in gesprek gaan en leuke activiteiten aanbieden om de kinderen te leren respectvol met elkaar om te gaan. Daarnaast willen we de kinderen leren wat ze kunnen doen als ze ergens mee geconfronteerd worden waar ze een naar gevoel aan over houden.

Tijdens dit thema hebben we één grote gezamenlijke thema week; de week van het respect. Deze werd gestart op maandag 21 september en duurt tot maandag 28 september.

Hoe zag onze gezamenlijke week eruit op het Kindcentrum?

Maandag 21 september
Thema: Gewoon zoals je bent.

Dinsdag 22 september
Thema: Jij en ik.

Woensdag 23 september
Thema: Ik vertel.

Donderdag 24 september
Thema: Samen kom je verder.

Vrijdag 25 september
Thema: Mijn wereld.

Tijdens deze themaweek staat er elke dag een thema centraal. Passend bij dit thema doen we elke dag een gezamenlijke activiteit met het gehele kindcentrum. De oudste kinderen (groep 7 op school) gaan deze activiteiten met de jongste kinderen (peuters kinderdagverblijf) doen. Daarnaast heeft elke leerkracht een activiteit aan de groep aangeboden passend bij het thema.