Nieuws

OBS Haarzicht in de krant!

Basisschool Haarzicht werkt aan kunst, op plein en in klas

 

 

VLEUTEN 15 OKTOBER 2019 - Kunstenaar Alessandra Covini van Studio Ossidiana gaat volgende week aan de slag op het toekomstige schoolplein van kindcentrum Haarzicht in Vleuten. Ze maakt hier een prachtige speelheuvel voor de kinderen. De leerlingen van obs Haarzicht zijn in het klaslokaal nauw betrokken bij de kunst op hun plein, waar ze vanaf januari ook echt gaan spelen. Zelf ontwerpen ze nu ook een kunstwerk, in de geest van Joan Miró.

 

Alessandra Covini won de prestigieuze Prix de Rome Architectuur 2018 voor haar ontwerp voor het Sixhaven-gebied in Amsterdam. En nu richt ze in Vleuten een uitdagend schoolplein in met landschapskunst, voor de kinderen van obs Haarzicht en BSO Haarzicht. Zij krijgen een kunstzinnig object dat heerlijk is om op en in te spelen.

 

Leraren van obs Haarzicht betrekken de kinderen in de klas nauw bij de bouw van hun nieuwe school. Nu kunstenaar Covini aan het werk gaat, staat ook in de lessen op school ‘kunst’ centraal. Leerkracht Rianne Olsthoorn: ,,Leerlingen van groep 3-5-6 hebben een groeps-kunstwerk gemaakt in de sfeer van Miró. Ze leerden welke basiskleuren hij gebruikt en hoe je zijn stijl herkent. En zo is er ook ruimte om te leren samenwerken. Die werkvorm, samenwerken, komt vaak terug, dat vinden we belangrijk.

 

Momenteel telt obs Haarzicht al twintig kinderen. De school groeit snel mee met het aantal woningen in de nieuwe wijk. Sommige leerlingen wonen al in Haarzicht, anderen wachten nog tot hun huis is opgeleverd. Ze krijgen, tot de kerstvakantie, tijdelijk les in de Kees Valkensteinschool in Vleuten, en vanaf 7 januari in hun nieuwe school. Ze kunnen niet wachten tot het zover is!

 

OBS Haarzicht is gestart!

Maandag 2 september 2019 zijn de deuren op de tijdelijke locatie geopend.
In januari 2020 openen de deuren van het nieuwe gebouw in de wijk Haarzicht.

Het artikel is te vinden op:
https://www.brugutrecht.nl/reader/59135

OBS Kees Valkenstein en OBS Haarzicht zoeken één verbindende directeur

https://www.spoutrecht.nl/obs-kees-valkenstein-en-obs-haarzicht-zoeken-een-verbindende-directeur/

Vacature is gesloten. Gesprekken volgen in de maand september.

 

Proeflokaal 

Op donderdag 18 juli 2019 heeft team OBS Haarzicht een kijkje genomen in het gebouw.
Hieronder een aantal foto's van het proeflokaal.

 

 


toekomstig kleuterlokaal (begane grond)

 

Folder Kindcentrum Haarzicht

De folder van Kindcentrum Haarzicht ligt al klaar op school. Om alvast een kijkje te nemen, kunt u hier een voorbeeld bekijken.

 

 

Duurzaamheid OBS Haarzicht
In de ontwerpfase is onderzocht welke maatregelen er benodigd zijn om te voldoen aan “BENG” (Bijna Energie Neutraal Gebouw) of “ENG” (Energie Neutraal Gebouw).

Hiervoor zijn ten behoeve van de installatie LCC-berekeningen door Galjema opgesteld en wordt uitgegaan van een Energie Neutraal Gebouw.
Voor de installaties zijn de belangrijkste kenmerken:
– Warmtepomp
– Luchtbehandelingskasten voorzien van warmtewielen ten behoeve van de warmteterugwinning
– Laag temperatuur verwarming
– Hoog temperatuur koeling
– Led verlichting
– PV-panelen.

 

Elektrotechnische installaties
Voor alle verlichting wordt gebruik gemaakt van armaturen met LED-lichtbronnen, voorzien van aanwezigheids- en daglichtschakeling. Elektrische energie wordt opgewekt met 650m2 PV-panelen op het dak.

 

Werktuigkundige installatie
De opwekking van warmte en koude geschiedt door middel van een lucht-water warmtepomp.
De luchtbehandelingskast is voorzien van een warmtewiel. De lucht wordt niet gerecirculeerd.
De leslokalen voldoen aan frisse scholen klasse B ten behoeve van de ventilatie en temperatuur. Om aan de temperatuur volgens frisse scholen klasse B te voldoen is er koeling toegepast.
In de leslokalen op de begane grond wordt de lucht toegevoerd door middel van luchtverdeelslangen. De verwarming wordt geleverd door de lucht na te verwarmen op de begane grond in combinatie met vloerverwarming. De koeling wordt geleverd door gekoelde lucht die vanuit de luchtbehandelingskast wordt toegevoerd. De lucht stroomt via geluiddempende overstroomvoorzieningen naar de gangzone waar de centrale afzuig, die voorzien is van een geluiddemper, plaats vindt.

De leerpleinen en speellokalen op de begane grond en verdieping worden hetzelfde behandeld als de leslokalen.