Nationale buitenlesdag 2020

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Obs Haarzicht ging op 22 september 2020 naar buiten tijdens de les. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles. Je mag al met je school meedoen als je aan minstens één klas één uur buitenles geeft.

Op 22 september 2020 deden er 4046 scholen mee, waaronder obs Haarzicht!
Op de website vindt u meer informatie over de buitenlesdag.

Hoe zag onze invulling op deze dag eruit?

Onderbouw

Dinsdag hadden wij de buitenlesdag en hebben wij goed geoefend op onze fiets of step. Stoppen bij het stoplicht en bij het stopbord en dan links, rechts, links kijken, wachten bij het zebrapad en natuurlijk dat je goed moet opletten. Dit kunnen wij nog eens oefenen op ons leerplein.

We zijn ook druk bezig geweest met verschillende voertuigen, vormen, cijfer 1 en de letter m. Bij het boek gewonnen hebben wij een voorspelling gedaan en later gekeken of onze voorspelling een beetje klopte. Spannend was het boek, want wie gaat er winnen?